5.1.13

Tillbakablick 2012

2012 är förbi, passé, historia.

Ett speciellt år. Definitivt ett bra år. Ett år där Gud fortsätter visa sin omsorg om oss. Om mig.
Studierna går bra. Jag är alltid sen med att börja skriva på mina arbeten och med att plugga till proven, det går bra ändå - jag har lätt för mig.

Det börjar med att jag inleder mitt förhållande med World of Warcraft. Mest för att jag har en tenta att plugga till som jag undviker som pesten. (Jag klarar tentan trots detta)
I mars månad åker jag och Jonatan till England för att hälsa på Frida i Bristol. Vi har vinterskor och vinterjackor. I Bristol är det vackert väder och vårvärme. Jag saknar mina sneakers. Fridas hus är svinkallt och på toa har de en röd glödlampa. Ögonen vänjer sig aldrig vid det röda ljuset och golvet är hemskt kallt. Vi firar Fridas födelsedag med utgång i vikinganda. Vi har 2hand-shoppat som tokar hemma i Borås och halva vår packning till Bristol är utklädningskläder. Lyckade sådana. Jonatan blir uppraggad i baren av en hänförd gaykille som har en fantastisk (o)förmåga att se rätt in i våra liv. Jonatan får många pussar och hanterar det väldigt bra, mest för att killen är så trevlig och lustig.
Tyvärr drabbas Jonatan av matförgiftning och vi går hem. Det blir en lång natt med spyhink och en kallsvettig älskling.

Påsken närmar sig och jag sticker till St. Petersburg med Gratjova och gänget för att reka inför sommarens resa med pensionärerna. På vägen dit smittas jag av förkylningsvirus och resan blir inte riktigt så go som den hade kunnat bli. Dagen efter att jag kommit hem åker jag in till Göteborg för att plocka upp min belgiske brevvän Thomas och hans kompis som äntligen kommit till Sverige. Aprilvädret bjuder inte på några direkta fröjder och det blir en lugn vistelse för dem i Göteborg och Borås (där det inte finns så hemskt mycket att göra) Thomas är inte alls som jag hade tänkt mig. Han är väldigt mjuk till sättet och lite av en proper öl/kaffeälskare. Lätt att tycka om. Hans vän älskar sötsaker.

Studierna fortsätter, vi tuggar oss igenom tillvaron i Borås men längtar därifrån. Jag har fått besked om praktikplats i Halmstad till hösten och vi planerar för flytt dit. Inte för att det är lätt så långt i förväg. Lägenheterna hamnar inte på blocket förrän kanske högst 3 månader innan inflyttningsdatum, så vi väntar och ber.

I sista stund får jag sommarjobb på Hemköp i Mölndal och jag bor hemma hos mamma och pappa över sommaren. Det är mysigt. Det är slappt. Jonatan fortsätter gå i skolan i Borås. Det är en regnig sommar med många bröllop. Jag träffar inte alls mina kompisar så mycket som jag hade tänkt. Mest för att jag inte köpt något månadskort och cyklar till och från jobbet. Måste spara pengar.
I Början av augusti tar jobbet slut och jag rör mig mot den huvudsakliga resan till St. Petersburg. Den som jag skrivit om innan i bloggen. Den fantastiskt hemska resan. Både ett under och ett vidunder. Aldrig har jag hållit Gud så hårt i handen som då.
Jag kommer hem och andas ut först när jag får landa i Jonatans famn. Tryggheten finns.Vi åker till Stockholm på guildmeeting. Vi träffar alltså våra medspelare från WoW. Vilket gäng människor! Vi har väldigt roligt även om dryckesvanorna är en aning liberala...

Skolan börjar och sökandet efter lägenhet i Halmstad fortsätter. I oktober måste vi flytta.
Och i oktober flyttar vi till en trea vid järnvägsstationen i Halmstad. Ännu ett under. Än en gång bönhörda.
Vi trivs. Vi har vänner. Vi har ingen soffa, men den kommer så småning om. Vi får till och med en väldig massa snö i början av december. Jag får jobb på praktikplatsen. Heltid - tillsvidare.
Plötsligt är året slut.

2013 skall också bli ett häftigt år. För i år är det många som gifter sig.
Vi gifter oss, om allt går som önskat och planerat. Jonatan skall bli min man. Min make.
Jag längtar efter att kunna kalla honom det.

Här kommer lite bilder från det gångna året:

Vikingar i Bristol
Thomas och Lynn på besök
Gratjova i Petersburg
Förrädiskt motortåg i Karelen
Guildmeeting

Inflyttade i Halmstad
Vänner
Idag
2013, Bring it ON!

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...