16.9.15

Nu vänder det!

I förmiddags ringde vår BVC-sköterska till mig för att ändra en tid. Jag passade på att ta upp det här med amningen och att jag vill sluta amma eftersom att han nätt och jämt tar sig en smaksnutt en gång om dagen (tidig morgon). Hon förstod och vi kom överens om att jag själv fasar ut den, så får jag höra av mig om jag behöver hjälp. Själv känner jag väl att den är så gott som utfasad redan. Men om E är väldigt gnällig vid 04-snåret när vi väntar på att ersättningen skall svalna så brukar jag erbjuda högern. Ibland vill han, ibland vill han inte. Men när han vill så är det ju rätt mysigt. Jaja, nästa bebis kanske det går bättre med (om man har sådan tur att man får föda en onge till).

Iallafall! Idag var Jonatans termin iväg till Jönköping för att agera figuranter när Jönköpingspolisen tränade arbetssätt inför större evenemang, typ fotbollsmatcher etc. Så polisstudenterna från Växjö gick i gäng och gastade ramsor och sånt där. Var tydligen ganska kul.
Och medan Jonatan var där var vi hemma, hade sångstunder och myste på i lagom takt. När jag satt och proppade munnen full med lasagne tittade jag upp mot babygymmet och såg att lille-plutt låg på sidan! Say whaat! Jag filmade i omgångar och tänkte att "nu vänder han sig kanske snart!" Men han låg så bra där på sidan, verkade väldigt bekväm. Men så plötsligt tippade han över! Och jag hann inte filma själva vändningen, bara sekunderna efteråt. Och det var en ilsket upprörd Edvin som låg där - omorienterad till magläge. Och stolta mamma klappade händerna och fick vända tillbaka honom och trösta lite. Heja heja! Vilken akrobat!

Vi har promenerat i höstgrönskan och nu står Jonatan och lagar mat. Vi skulle tvätta med, men alla maskiner var upptagna. Jag får nog försöka gå ner dit mitt på dagen imorgon, med Edvin i bärsele om så krävs. Då är ju de flesta studenterna upptagna med annat.

Och just det, mitt blodvärde var normalt nu, och jag har fått kortisonsalva till mina handeksem. Fick väl inget jätteklart svar på vad det berodde på, men jag tror det beror på att mina händer är i kontakt med vatten så ofta nu. Eller nåt. Jag har ju aldrig haft problem med eksem tidigare.
Menmen, nu har jag salvan iaf, och den känns bra.

Till helgen blir det bröllop i Uppsala för Mandy och Emme gifter sig pålördag. Kul med bröllop! Inte lika kul att resa så långt, i synnerhet inte med bebis. Men det lär ju ändå vara trevligare än att resa höggravid.
Mina finskor är i Halmstad, så jag får gå på bröllop i splitternya rena converse eller svarta nättare kängor. Blir nog snyggt på familjefotona :P

Det var allt för nu.
Ciaoo

13.9.15

Denna dagen - ett liv

"Denna dagen - ett liv"

...sade farbror Melker i Saltkråkan.

Ett hutlöst långsamt, tråkigt och enformigt liv just idag. Jonatan har fått förmånen att spela datorspel i stort sett hela dagen. 10 timmar inklusive toalettpauser och mat. Han har tagit två blöjbyten också. Så jag har underhållit sonen, matat, bytt, vyssjat till sömns för att sedan gå till affären och köpa tomater till kvällens middag. Tack och lov för den där promenaden!

En sak som jag har tänkt berätta om på bloggen ett tag är gångtunneln som skiljer campus och Teleborg centrum åt. Teleborg är för övrigt vår stadsdel kan man säga. Edvin går till BVC där och imorgon skall jag till vårdcentralen för att kolla mitt blodvärde och mina handeksem. Men över till gångtunneln!
När man går mot tunneln från campus ser man ett ord målat ovanför tunneln - centrerat på väggen.

Verkligheten

Och när man kommer från Teleborg centrum på väg mot campus ser man detta ord ovanför tunnelöppningen:

Bubblan

Och jag älskar symboliken! För visst är det väl så att de flesta som pluggar och bor på campus lever i en slags bubbla. Och när de ska släpa sig till affären eller annan inrättning utanför campus så befinner de sig plötsligt i den så kallade verkligheten.
Nu har jag fått ta över datorn och Jonatan lagar middag. Edvin sover i babysittern. En lugn söndagskväll i Bubblan helt enkelt.

Har gett upp alla amningsförsök på vänstern nu, han har inte ammat där på två dagar, och det känns okej. Inga spänningar eller så, får se hur jag skall handskas med högern som har större produktion. Hej Google!

God kväll!


Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...