5.4.16

Ner som en pannkaka och upp som en sol

Ja alltså nu är jag nästan lite pannkaka igen eftersom att jag är hungrig, men låt mig förklara rubriken (som egentligen inte behöver förklaras..)
Jonatan stack till jobbet som vanligt och jag matade prinspojken och pottade innan det blev frulle för mig och dammsugarbekantning för honom. I vanlig ordning hann jag inte komma till kaffet innan han var inne i köket och klängde på mitt ben. "Mamma se mig! Håll mig! Prata med mig! Mamma jag vill också ha kaffe!" Tycktes han säga på gnälligaste bebis-halländska och jag gjorde som så många gånger förr: bryggde kaffe och satte mig med koppen på vardagsrumsgolvet. Där funkar det fint. Köksbordet - nej! Soffbordet med rumpan på mattan - absolut! Då kan han krypa iväg och dra ut dvd-filmer på golvet, krypa tillbaka och le stort, krypa iväg och kasta nappen framför sig och jaga runt efter den en stund för att sedan komma tillbaka till några uppmuntrande ord och en klapp på huvudet - sen iväg igen!
Han sov en kvart i sin säng innan han väcktes av introt till O.C (mitt senaste guilty pleasure, en tonårsserie från tidigare 2000-tal) och efter mat och ny blöja var han tydligt missbelåten (det hördes på hans genomträngande gälla tjut som skar in i öronen på en väldigt
apatisk och trött mamma) och det fick bli en promenad med vagnen till apoteket för öronproppsinköp. Missbelåten i vagnen. Jag tror han blev lite varm, åkpåsen är nog lite väl fodrad för årstiden, så när jag väl fattade vinken och knäppte upp hans tröja och öppnade upp påsen lite somnade han gott. Då köpte jag choklad och gick hem. Han sov så gott i vagnen att jag hann äta lunch, dricka kaffe, äta choklad och läsa (!!) ett par kapitel i bok 4 i Narniaserien. Den heter nåt med prins Caspian, kan inte riktigt minnas vad. However. Edvin vaknade i vagnen, jag lyfte upp honom och tog med honom till sängen där jag suttit och läst. Han somnade om i min famn, sen sov vi en stund tillsammans. SÅ SKÖNT!

Sen var jag mamma solstråle och han var också en liten skatt (glad mamma = glad bebis och tvärt om säkert)
När J kom hem badade lille E skumbad i baljan i duschen och hade hel-lajbans! Och jag var glad och nöjd. Ännu nöjdare blev jag såklart när J uttryckte att han är imponerad över hur jag orkar ha Edvin hela dagarna och ändå oftast vara på gott humör när han kommer hem från jobbet. Ja, nu är jag ju inte alltid det - men nog sträckte jag lite extra på mig när han sade så!

Superduper-mamman, det är jag det!
Sedan har jag varit ute och cyklat i ösregnet medan J har nattat Edvin - som somnade 20.15! 20.15! Fatta grejen! Så tidigt! Det är ju superduperbra att låta honom sova ut mitt på dagen och sen inte mer på eftermiddagen! Hur nice som helst! Nu spinner hjärnan på högvarv förstår ni: planer på att minsann styra hans sovrutiner och få mer fritid och hej och hå! Det är ju fantastiskt skönt att få ha kvällarna. Det är det. Vi får väl se hur det funkar.

Imorgon är det dags för 10-månaderskontroll. Snart är han ett helt år, känns helt surrealistiskt.
Och coolt!

Nu ska jag försöka få i mig lite köttbullar.. men klockan är halv tio snart. Blir nog yoghurt istället - kan äta köttbullarna imorgon istället. Intresseklubben jublar över det utlåtandet.

Godnatt :)

Här är en bild på en snygg skådis. Chris Hemsworth heter han. Även känd som Thor 



Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...