11.9.10

höstbrödet, Del 2.

Det är inget stackars höstbröd. Det är två väldigt fina höstlimpor som smakar gott gott gott!


"Ååååh vad gott Sara!"


- Monica Lindén (troligtvis partisk)

höstbak

Jag drabbades av huslighetsfrossa ikväll. Jag vet inte om jag är skapt för det här, men nu ger jag mig in i det ändå. Alla ni husliga kvinnor - jag vill bli som ni! Det började lite lätt med att jag blev sugen på att laga mat, men jag hade redan ätit och läget var inte gyllene, så jag pratar naturligtvis alldeles för mycket och säger till mamma att jag tänker baka bröd istället. Sekunden efteråt sitter jag och googlar maträtter och bröd för att sedan (vanan trogen) glida över till facebook. Mamma frågar när jag tänker baka egentligen. Fine. Jag väljer ut ett recept - "höstbröd". Hah! hur nu ett bröd kan vara höstigt. Vi åker och handlar och sedan sätter jag igång. Vetemjölet tar slut. Ganska typiskt mig att kolla i lådan, se förpackningen och tänka, "ja - mjöl har vi!" Tönt! Tur för mig att det nästan räckte hela vägen iallafall. Fick dryga ut med rågsikt.

Om det är någon som kan få mig att känna mig vilsen i köket så är det jag själv. Tur för mig att jag har min ömma moder. Och glöm inte att det här var mitt första brödbak någonsin. (kanelbullar är en helt annan femma!)

Nu står brödet i ugnen. Eller ja, det kan ju inte kallas bröd. det är två degklumpar i varsin form. :P Ja ä int bitter!

Hur som helst så är jag stolt över att jag tar tag i min egen utbildning. Att jag däremot inte ägnat ryskan någon energi alls idag är en helt annan femma. Får skärpa mig imorgon. Då blir det träning, plugg och kanske även lite kyrka!

Uppdatering om det stackars höstbrödet kommer vid ett senare tillfälle.

10.9.10

Jag är mäkta stolt! Har slängt över alla bilder och lite annat till den externa hårddisken ikväll och kan nästan känna hur välmående min lilla dator är i nuläget. Dessutom lagade jag och Mami mat tillsammans. Kyckling med ädelost. Tror dock att man bör köra med vanlig ädelost, vi använde extra stark, och hur gott det än må vara så är det inte okej när hela maträtten smakar enbart ädelost, hur saftig kycklingen än blev. Men det är inte så illa som det låter, jag ska äta det imorgon på lunchrasten ändå. (Ingenting är omöjligt!)

Jag skrev klart översättningen idag och lade upp den på diskussionsforumet. Än så länge är det bara jag som rapporterat in. Får se hur snabba resten av gänget är. Jag kanske har slarvat? Nåväl, det ger sig...

Nu ska jag läsa lite mer än 20 sidor på norska om genitiv i ryskan, sedan ska jag läsa ca 20 sidor i ett häfte om syntax i ryskan. Sen kanske jag svarar på inlämningsfrågorna, men troligtvis inte eftersom att jag ska stiga upp 05.30 imorgon.

Jag är en tönt som saknar min pojkvän och önskar att han bodde lite närmre.
Önska kostar ingenting... men det vet ju varenda kotte.

9.9.10

Distraktionsmomentet har åkt hem, det är dags att hugga tag i studierna på seriösen nu och det känns helt underbart roligt! Men det är inte utan att jag saknar babe litegranna.


Kollade på брат ikväll på humanisten. Jag gillade den, vansinnigt humoristisk på sina ställen, mest för att jag kände igen mig i vissa situationer. Ryssland alltså. Jaa, vad säger man mer? Svetlana är inte lika skräckinjagande som jag mindes henne. Första lektionen idag i skriftlig språkfärdighet C och vi fick skriva diktamen. Sjukt roligt! Kan knappt bärga mig tills nästa gång!

Iaf.
Nu var det ju dags att sätta fart med översättningen. På lördag blir det extrajobb på hemkan.

Puss!

6.9.10

Snart börjas det. Imorgon blir en bra sista ledig dag. Jag kan knappt ta in det här. Det är dags att studera igen.

WAWAWIWA! :D :D :D

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...