28.7.12

Gråt och tandagnisslan





Här är komikern jag talade om :)

Crazy, stupid, love.

Crazy, stupid, love är en rätt snurrig film men i mitt blödiga tillstånd slutade jag  i ett minst sagt tårdrypande tillstånd. Hehe.. Jag minns en komiker som en gång pratade om att han haft en riktigt tung dag på jobbet, allt kändes hemskt och hela dagen hade han kämpat emot att bryta ihop och gråta. Så när han väl kom hem och stängde dörren skulle han äntligen få släppa på trycket innifrån, men först skulle han bara se så kusten var klar.. kolla så ingen var hemma och märkte honom. När han var säker på sin ensamhet brast fördämningarna. Han grät som ett barn, högt och ljudligt. Han ställde sig framför spegeln och såg sitt rödsvullna ansikte och den förtvivlan som återspeglades i hans egna ögon. Detta fick honom att gråta ännu mer. han riktigt görade in sig i sin sorg. Han började tänka på de han älskade, på hur det skulle kännas om de rycktes ifrån honom, han tänkte på döden, på ensamhet. han matade hela tiden sin egen gråt, han ville få ur sig allt! Plötsligt hörde han ett ljud och frös till. Lystrade och torkade tårarna.. När han insåg att han misstagit sig och att han fortfarande var ensam var det försent. Han kunde inte längre gräva fram den där sorgekänslan även om han försökte.

Den här fåfängligheten när man är ensam och gråter och ser sig själv gråta och blir smått dramatisk och vill gråta mer - riktigt se förtvivlan i ögonen... sån blir jag pinsamt ofta. Det är fascinerande. Och när man ändå redan gråter kan det vara skönt att tömma "bägaren" helt och hållet.
Jag kan tänka mig att jag är en bägare. Ledsamheter och jobbigheter kan jag bortse från ett ganska bra tag. Jag kan vara stark och reda mig i de flesta situationer. Tills bägaren är full.. Tills jag bär på alldeles för mycket tankar och känslor. Då rinner bägaren över och jag måste gråta, alla spänningar måste få släppa och då är det bara en sak som gäller: att vända bägaren upp och ned. Allt skall väck!

Lustigt nog händer detta oftast i samband med en gripande film i kombination med pms...

27.7.12

Cykelturen

Cyklade ner till rådasjön som var dränkt i solnedgång


 



   

Ett av de mysiga husen. Vågade nästan inte fota, men det här är iallafall "Smurfhuset"!
Luftballonger :)






Trötthet

Jag är matt. Jag hade verkligen tänkt cykla till favvostället.. kanske gör det nu.. har inte bestämt mig än... men jag har brännt mig ordentligt idag, för första gången den här sommaren. Det är främst övre delen av ryggen som är drabbad, borde nog ha smort in den två gånger ute på böljan, men gjorde det bara en gång. Oh well, det lägger sig med tiden, jag har mer fräknar än innan och är sjukt nöjd med dagens häng på klipphällarna!

Äh vet ni, nu drar jag och cyklar, vill så gärna kolla in mysiga husen :D

Puss!

Sommaren

Om ett tag ska jag, Mams och Paps ut till saltholmen och sticka ut med båten, men innan det sker  tänkte jag uppdatera lite!

J var här i helgen t.o.m. onsdag så jag är ganska nöjd. Inte nöjd som i att nu har jag fått tillräckligt av J för ett tag, men nöjd för att jag inte har varit med honom så mycket i sommar och jag har längtat efter honom. I söndags tog vi en cykeltur till Gunnebo slott och en mysig vik som ligger precis i närheten. På vägen dit cyklar man längs med järnvägen och upp förbi Wallenstams boning. Husen i det kvarteret är lustiga och välskötta och triggar verkligen igång min fantasi och jag får skön sagofeeling när jag ser dom :) Det är en bit sommar på strå det där! Sen cyklar man bara under de gröna trädkronorna längs med rådasjön tills man kommer fram till Gunnebo. It's a piece of cake! Ska nog cykla dit efter havet idag och fota lite om jag orkar, så ni fattar vad jag menar :)

Fotade lite analogt i viken

Annars har vi gjort vanliga saker... försökt komma på vad vi ska äta.. handlat mat.. och i onsdags innan jag började mitt kvällspass åkte vi ut med båten! Det var så otroligt mysigt, skönt och härligt! Och årets första salta bad tog plats - alla badade!

Jag och Mamma stylade våra respektive män :D Snygga va?

Sen stylade mamma sig själv, hon är en riktig champion!
Och idag skall vi alltså ut igen. Lite molnigare idag, men jag hoppas det är klart ute till sjöss!

So long!!
 Bifogar förresten gårdagens facebookstatus som jag plottrade ner när jag kommit hem från jobbet:

"I fredags när jag jobbade stängning insåg jag när allt var låst och färdigt att jag tappat min skåpsnyckel. Den stressade stackars väktaren hjälpte mig leta, men det slutade ändå med att den enda hjälp han faktiskt kunde ge var att bryta upp mitt skåp så jag skulle kunna ta mig hem. Ikväll när jag slutat upptäckte jag att jag tappat cykelnyckeln. Vem kommer in i fikarummet och ser mig krypa runt på alla fyra med rumpan i vädret? Exakt samme väktare. Han skrattade åt mig..."

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...