25.9.16

Sjalar

En gång i månaden är ganska lagom att blogga va?

Jag har en veckas föräldraledighet kvar innan jag släpps ut på grönbete och ska lära mig jobba igen. Jag är superpeppad på att komma igång, kliniken är renoverad, nya chefer, nya kollegor, nytt journalsystem...! WOW! Det är som att komma ny till jobbet på riktigt fast med några välbekanta ansikten kvar = trygghet. Lite extra skönt är det nog för att Edvin börjat klättra mer och mer, upp på borden helst, vilket gör att man verkligen får hålla koll mycket mer än innan! (För att inte tala om hur ofta man får grabba tag i honom och lyfta ner honom...)

Mitt stora blöjintresse har så sakteliga bytts ut mot ett bärsjalsintresse, vilket min stackars make förfasats lite över. Edvin har blivit lättare och lättare att sjala upp, trots att han bara blir tyngre och tyngre. Det har väl med två saker att göra: Dels att han vant sig vid sjalarna och dels att jag blivit mer van vid att hantera allt tyg. I början var jag ju väldigt spänd och stressad, nu går det i regel rätt bra sålänge inte Jonatan är hemma. Av någon anledning kan jag
inte knyta upp Edvin på ryggen när Jonatan är här, jag blir bara irriterad och varm.. kanske för att jag tänker att Jonatan tycker det är omständigt och onödigt av mig när vi har bärselen. Ja vad vet jag? Det är hur som helst underbart när det funkar.

Jonatan är sugen på att nörda ner sig i något under sin pappaledighet. Haha! "Ledighet"... lustigt ord när det kommer till att vara hemma med en snart 16 månader gammal gutt. Jag tror det blir kaffe. Att han köper någon kaffekvarn och hela bönor och ska jämföra smaker blabla. Om han nu får ro till att sitta och dricka sitt fina kaffe...hoppas kan man ju! Då känns det ändå okej att mina nörderier ändå inkluderat Edvin.

Jag tänkte spamma lite bärbilder nu... kommer sakna detta när jag går till jobbet. Samtidigt ska det bli skönt att kunna sitta på rasterna och inte vara på helspänn, utan dricka sitt rävgift och tjöta med kollegor och gå in för det man gör till 100% utan att samtidigt spetsa öronen efter misstänkt tystnad eller klirr från glaslampan över bordet i vardagsrummet ;)

Min korthåriga bebis   

Sjal nr 1
(var fin, men inte så skön och jag hade svårt för allt tyg)
Sjal nr 2

Sjal nr 3 - superskön!

Aningen framåtlutad moder...
Första långpromenaden med Edvin i ett ryggknyt
Sjal nr 4 som fick flytta vidare efter 2 veckor då jag fick möjlighet att byta till mig en med ullblandning :) 
Nr 2 är utlånad och katterna är utbytta mot...
Den översta, som är helmysig!

morgonmys med fjantig pose
Och så har vi hoppat upp en storlek i bärsele
höstens promenader är räddade





Ja, som ni ser har det blivit en del.
Nu är det minsann köpstopp.
Hejsvej!

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...