7.1.24

Rastgården

Livet på en pinne!
Jag kommer!

💜

Nu kom jag väl duktigt, precis som du ville?




Blommor och ordning

Dagen börjar vilsamt, Jonatan kommer hem från jobbet, kryper ner i sängen och värmer sina kalla ben på den sömnvarma hustrun som ändå snart skall gå upp. Barnen är glada, djuren frukostsugna. Ännu en kall, klar morgonpromenad med Otis. Han springer glatt ifrån mig så långt flexikopplet räcker. Jag tänker att till lunchpromenaden blir det vanliga kopplet, men till rastgården.
Hemma känner jag inspiration, sprayar spisen och köksbänken med rengöringsmedel och sätter på kaffe. Tar kaffet och sätter mig i soffan med Lea. När jag återvänder till köket för att ta en påtår känner jag doften av rengöringsmedlet . Just det! Blöter trasan och torkar spisen, börjar torka av flaskorna med olja som egentligen står dumt eftersom de blir nedstänkta av matlagningen på spisen.. när jag torkar av ena flaskan råkar den slå ner plastflaskan med rapsolja som flyger över köksgolvet och locket släpper! Klunk..klunk..klunk.. det blir en ganska gedigen pöl. Konstigt nog blir jag inte alls upprörd utan funderar över vilket sätt som är bäst att samla upp oljan, sen gör jag som jag tänkt. Och våttorkar golvet. Torkar färdigt köksbänken, tar kaffet och återvänder till Lea.

Det här låter kanske inte som något man behöver berätta om, men för mig är det jättestort! Jag var nöjd och glad! Tänk vad avsaknad av stress kan göra med en människa! Och att redan ha mat och kaffe i systemet. 

Idag ska vi städa undan julen tänkte jag, men först ska jag fundera ut lunch till barnen, de gillade inte potatissoppan jag gjorde igår. Lutar åt falukorv... 

Sent igårkväll spontanbeställde jag en hel drös dahliaknölar. Mer än hälften av mina hade ruttnat i garaget... De som klarat sig (de jag lagt i wellpappkartonger) bor nu i matkällaren.
Spana här, man ser ju vilka färger som talade till mig.. jag kunde ju valt liite mer variation! Men det blir nog fint!

8 olika sorter!? Var ska jag ens ha dem? Nåväl, första året brukar de inte bli så jättestora ☺️. Och efter sommarens släntprojekt har jag fler rabatter där jag kan stoppa ner dem framöver. (Dock ska vi göra allt i vår makt för att de nya rabatterna ska bli så lättskötta som möjligt.)

Säg hej till Dorothy, vår nya blomma som Jonatan fick som tack av grannfrun för att han åkte och köpte nytt bilbatteri åt henne. 

Och Biancas lillasyster, vad ska hon heta? Wendy! 

Nu ska jag lämna soffan
Puss!

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...