21.1.24

Våta skor

Snö och många minusgrader möter alltid tö och slask vid någon tidpunkt. Mina vinterstövlar som hängt med sedan vintern -08/09 har nu till slut börjat ta in mycket väta vid hälarna. Nu kanske jag kan råda bot på det genom att sköta om dem lite, men känslan av naket gummi mot hälarna är inte heller helt gemytlig, strumpor till trots. Nu krävs skor av helt annan kaliber med tanke på de många hundpromenaderna i varierande terräng och väderlek. Här snackar vi investering. Och den investeringen kan inte göras förrän i slutet av nästa vecka när lönen kommit. Vi kan väl helt lugnt säga att december hade en hel del utgifter, större än vanligt och de släpade över till januari. 

Edvin har haft en tuff första skolvecka som vi efter samtal och stöttning hoppas vänder till en mer stabil och lugn tillvaro i klassrummet. Lea har utöver ett platt fall från en soffa med följande fläskläpp och tandläkarkontroller klarat sig lindrigt undan. Jonatan jobbar mycket och Otis har börjat komma upp i soffan och myser med oss till allas förtjusning. (Stampe är väl inte överförtjust, men drar sig inte för att inta andra änden av soffan) Och mina bördor att bära? Jaa jag är pluggsugen i vanlig ordning och har sökt naturkunskap 2 på distans via komvux. Vet inte alls hur upplägget ser ut om jag kommer in på den, jag jobbar ju också... Så det får vi se.

Idag är det söndag och efter ett avsnitt "Fixer upper" till kaffet är jag redo att ägna mig åt hushållet. Idag vankas rengöring av kökskaklet, fläktfiltret och toaletten. Matlistan är skriven och veckohandlingen blir Jonatans uppgift att ta itu med.

Jag gillar söndagar. Det är nog min favoritdag på hela veckan 🧡 I synnerhet när Jonatan också är ledig. 

Puss och kram


Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...