6.7.13

Brudklänningsspecial

Hola compadres!

Igår var jag iväg till Götet direkt efter jobbet för att göra de sista justeringarna på brudklänningen. Jag förväntade mig 2 timmar uppe på en pall medan sömmerskan nålar upp och fixar längden på klänningen, och jag står sval och vacker och ser hur jag förvandlas till en prinsessa...

Nu kom jag dock dit med en fullpackad träningsbag + en väska till, lite småvarm och dan.
Jag tar på mig klänningen i ett av båsen och ser hur hela jag är rosa över bröstet, armarna och rödfläckig i ansiktet. Både nerverna och värmen påverkar. Puuh, tur att man inte är svettig iallafall! Jag får på mig klänningen och går ut till speglarna. Korrigeringarna i midjan och det nya blixtlåset funkar bra. Den är lite lång och lite stor i bysten fortfarande. Sömmerskan kommer ut och frågar vad jag tycker, jag påpekar bysten och hon nyper in tyget lite och säger att hon skall åtgärda det. Sen frågar hon om jag tänkt ha en underkjol. Jag svarar att det blir väl jättevarmt då, varpå hennes ögon blir stora som tefat och hon skakar på huvudet och utbrister "Neej, tvärtom!"
Så letar hon fram en underkjol med ståltråd en bit ner, som en krinolin light, och så hjälper hon mig att kliva i den, och genast får jag en sval sensation mellan benen! Det låter dumt när jag skriver så, men kjolen på klänningen kommer ut och det blir luftigt kring benen, fallet på klänningen blir fantastiskt och den blir - hör och häpna - lagom lång! Där sparade hon sig minsann extraarbete den sömmerskan och tjänade in 400:- extra vilket är priset för att hyra underkjolen.

Skitsamma, det blir verkligen jättefint! Jag hade ju tänkt mig en lite mer Boho-typ av klänning, men jag tror bestämt att min blivande make kommer älska den här. Jag gör det iallafall :)

Sömmerskan skulle tvätta klänningen igår med, och idag skall den vara klar att hämtas :) hihi!

Puss och Kram
Sara

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...