18.8.16

Franska, kaffespill och en gammal flamma

Bonsoir!

Je suis une femme!
Franska är bra krångligt, jag blandar gärna ihop småord hit och dit. Har lärt mig lite lite med hjälp av en app innan ikväll, Edvin skrattade roat när jag försökte härma den stela rösten i telefonen och upprepa meningarna korrekt. Franska alltså, egentligen hade jag hellre lärt mig spanska med tanke på de danser som ligger mig nära om hjärtat, men med svåger på ingång känns det mer konstruktivt att lära sig lite av hans språk!

Nyheter... i lördags var jag och Lövgren ute och dansade salsa, bachata och diverse fridans. Det var hur kul som helst! Det är så gött när man dansar med någon som är bra på att föra och gärna visar ett steg där man trasslar till det för sig. Ja jag njöt i stora drag, nästan så bachatan var roligast faktiskt!

Jag har dessutom tagit upp kontakten med en long lost friend tillika gammal flamma. Vi pratade i telefon en bra stund en eftermiddag och uppdaterade varandra om vad som hänt i livet sedan sist och en hel del gamla minnen. Det var fint. Och lite av en känslostorm om jag ska vara helt ärlig, det bubblade upp så många minnen och tankar att jag blev väldigt berörd. Så efter samtalet packade jag ner Edvin i vagnen och gick en promenad för att avreagera mig, sen fick jag dåligt samvete och berättade allt för Jonatan som lyssnade, skrattade lite och påpekade att jag har så lätt för att få dåligt samvete. Det kan han ha rätt i.
Nåväl, jag resonerar ju som så att ärlighet är bäst och att det dessutom blir lättare för mig att bearbeta mina känslor och grubblerier om Jonatan får vara delaktig. Så nu känner jag mig inte som en dålig fruga längre.

I eftermiddags lyckades Edvin sparka omkull min rykande kaffekopp som stod på soffbordet (han skrek och sprattlade i mitt knä...) och han fick kaffe på sina små fossingar, bordet badade, hans gosedjur, lekmattan, vår matta badade i kaffe och jag blev knäpp!

1. AAAAH mitt barn har brännt sig!!!?
2. MITT KAFFE! Jag behöver KAFFE! Kaffehuvudvärk, aaaah WHY!?
3. Vilken röra... åååh hans bok är brunsolkig, nää var ska jag börja?

-----
1. spolade av hans fötter under kökskranen med kallt vatten, stoppade en skalad banan i näven på honom och då blev han glad
2. hämtade 10 tvättlappar och kastade på bordet och överallt för att bli av med kaffespill etc etc
3. Grät småhysteriskt hela tiden
4. Satte på nytt kaffe, matade E med "riktig" barnmat, drack mitt kaffe under stundvis barngnäll.
5. Gav upp hans eftermiddagsvila totalt. Försökte lära mig franska istället.

NU ska jag repetera franskan. Sen ska jag banne mig sova gott.

Godnatt!
Här är en bild på gamla flamman som jag målade nov -09 

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...