12.6.18

Snacket på gatan

- Det är skönt ute idag
- Ja, jag trodde det skulle bli regn, men det blev det inte.
- Men det regnade väl inatt?
- Jo men det var så lite, inte mer än 2 mm.
- Jaså, jag trodde det var mer, det såg så fuktigt ut imorse när jag tittade ut.
- Ja, men det var det inte.
- Jaja, ni har regnmätare va? Då har ni koll förstår jag.
- Ja det har vi. Det är mycket ni får skaffa när ni flyttat till hus.
- Ja, men vi kan ju alltid fråga er om hur mycket det regnat.


Så står vi där och snicksnackar, Ingegärd och jag. Hasse kommer vankande i sina trätofflor och påtalar saker som han tycker är lustiga, Jonatan och Edvin står med sina cyklar och hjälmarna på knopparna. Sen kommer Elinor som har varit och spelat boule och sällar sig till gruppen. Hon, jag och Ingegärd börjar diskutera flädersaft, min första sats blev som lös gele, den löser sig inte riktigt i vatten. De påtalar att man ska blanda sockret i vattnet innan man häller det över blommorna och citronen. Vi jämför tillvägagångssätt. Sedan går var och en in till sig, utom Jonatan, Edvin och Hasse, dom fortsätter tjöta ute på gatan.

För så är det där vi bor, att står två eller fler ute och pratar, då kommer snart någon mer och hör sig för om det senaste, allt och inget.
Här pratar vi om vädret utan att känna att det är den sista tillflykten i en döende konversation. Och det är förbaskat härligt.

Hela familjen var för övrigt iväg på sjalträff idag. Jonatan och Edvin avvek efter ett tag till en lekplats, men o vad jag njöt av att känna, klämma och lukta på sjalar, samtala om föräldraskap med Karamellen och njuta av härliga mammors sällskap, söta ungar och en massa fina sjalar!

Tills nästa gång!
xx

Grabbarna och Hasse

trött liten i lånad sjal

zzz...

provar sjal på träffen, eller är det en kortkort klänning?

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...