26.10.15

Ljudböckernas dilemma, Farmor och Victor

God måndag!

Idag inför vår långpromenad tänkte jag att jag skulle testa fenomenet ljudbok. Jag har ju ganska positiva minnen från ljudboken familjen lyssnade till medans vi bilade genom Italien. (Den var bra - men otroligt sövande...) Så jag valde en genre som jag brukar gilla.. lite chiclitt sådär. Men hon som läste boken, sicken monoton slöröst hon hade! Ingen inlevelse alls! När jag promenerat en bit kände jag mig nödgad att byta bok. Bytte till en riktig klassiker - Gösta Berlings saga av Selmis Lagerlös. Och vilken karl som läste! Olika röster och god intonation och inlevelse! Helt fantastiske Per Myrberg. Tyvärr svävade jag iväg i mina egna tankar när han var inne på en långdragen utläggning om en sjö med berg runt omkring. Sen slutade jag lyssna. Är inte uppläsaren kass så är det själva boken som är seg! Får ge den ett försök till vid nästa singelpromenad, men jag är tveksam... men det verkar ju oändligt smidigt med tanke på hur svårt jag har att få tid att läsa själv. Vi må pröve igen då.

Gick iallafall runt Växjö-sjön igen, kändes riktigt långdraget utan pratsällskap. När jag gått med de andra mammorna har det riktigt gått undan ju!

Vill lite stolt passa på och skryta om att vi nu är inne på dag två utan bajsblöjor. Igår fångade vi med gemensamma insatser 5 bajsningar på toa, och idag har jag fångat tre... Det är såå skönt att slippa skölja kletbajs från tygisarna. Härligt är vad det är!

Får väl nämna också att lilla farmor fått flytta till farfar nu idag. Jag var och besökte henne i fredags för att ta farväl, och jag kände nästan inte igen henne när vi kom in i rummet där hon låg. Tänk vad en hjärnblödning gör... Känner inte att jag hittar rätt ord, men jag ville bara nämna det ändå. Hejdå lilla Farmor!

På perrongen när jag skulle ta tåget till Växjö träffade jag för övrigt en ~50-årig man från Chile som heter Victor. Vi satt där bredvid varandra och samtalade tills tåget kom, sen satt vi och pratade på tåget också tills han skulle gå av. Jättetrevlig och intressant man, han berättade om sin uppväxt i Chile och hur klimatet i Sverige förändrats sen han flyttade hit på 70-talet. Och då var det inte vädret vi pratade om. Han hade lite konspirationsteorier att dela med sig av, samt en anekdot om den chilenske polisen som än idag har världsrekordet i höjdhoppning med häst. Sicken snubbe! Tacksam för mötet med honom.



Växjö-sjön

Discokulan

Kravelglädje efter matning och toabesök

Vi har det bra. Ska kanske till Markaryd i helgen och hälsa på svärföräldrarna. Bitte längtar visst efter oss - men jag vet nog att det är barnbarnet som lockar mest! ;)

Kramkram!


Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...