17.1.15

Bebisgrejer

Hej,

Nu när vi kommit ut ut garderoben och de flesta känner till att vi väntar en knodd till sommaren, kan jag äntligen babbla bebisstrunt på bloggen. Det lär inte göra något med tanke på att det bara är Mamma och Rut som läser den såvitt jag vet. (Kanske också Gunilla ibland?)
Min tjocka syster syr bebiskläder och grejer stup i kvarten, (senaste tiden iallafall) och har på sin blogg länkat till en video om hur man gör små bebisskor/tofflor. Hon har testat att göra sådana och nu vill jag också försöka, för det verkar inte alls jättesvårt och då borde ju en sömnadsnovis som jag själv också klara av det!

Det är nämligen inte bara magen (och tvillingarna ovanför) som växer stadigt numera, utan också min huslighet. Det här med att sticka ut och roa sig känns inte alls intressant, vilket kan ha med mörkret att göra, men jag lagar hellre god mat, plockar lite och försöker hålla ordning. Har känt mig så jobbigt slapp de senaste månaderna, med diskberg och damm och allt vad det innebär. Fick plötsligt en insikt - att om jag plockar lite varje dag och dammsuger när jag har en lucka - så behöver det inte bli kaos alls. Fantastiskt. Det tog mig bara 20 år att inse... och Jonatan klagar inte :)
Men, nu är det såhär va, att laga mat och städa - det kan jag bara jag lägger manken till. Men jag klagar ibland över att jag inte kan sy. Och hur skall jag lära mig om jag inte försöker? Det är ju inte som att virka (vilket är totalt förbaskat omöjligt!!) så jag borde klara av det. Jag har trots allt gått i syslöjd en gång i tiden...

Jag har förresten börjat göra lite listor över vad vi behöver införskaffa inför bebbens ankomst (om en sisådär 4,5 månader) och än sålänge har vi bockat av spjälsäng, babysitter och babyskydd till bilen. Vi är ganska säkra på vilken typ av barnvagn vi vill ha och J håller koll på tradera medan jag kikar in på blocket lite nu och då. Det där med att köpa splitternytt är inget alternativ... och vi är fantastiskt överens om att funktion går framför utseende, det är nästan så man blir rörd. Sen betyder det inte att jag vill ha plastprylar i grälla färger överallt...hu... men med småbarn är det nog svårt att hålla inredningen (och utgifterna) i schack.

Så, skönt att ventilera lite. Jag kan inte tjata om sånt här på jobbet och inser med skräckblandad förjusning att jag kommer hamna i en sådan där bebisbubbla. Innan kändes det jobbigt, men nu ser jag fram emot det - att bli en sådan där tråkig småbarnsförälder.


Vi köpte det vänstra babyskyddet och fick solskyddet till (Bild från blocket)

Nu ska jag göra matlådor (husligheten gjorde kyckligpaj med fetaost och soltorkade tomater idag), sen blir det nog att trampa till Willys och köpa resårband till babytofflorna innan Basse kommer hit för lite pizza och film!

Kramkram!



Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...