11.9.15

Tack för snorsugen

Guten morgen!

Vilken morgon. Mellan kl 06-07 ammades och sköttes Edvin, sen somnade han i spjälsängen och jag gick och lade mig igen. Rätt så snart vaknade han till och Jonatan gick upp eftersom han ändå skulle till skolan relativt snart. Otröstlig son kräktes snor och kom inte till ro. Jag tog emot honom i sängkammaren, och han lugnade sig en stund. Men det hördes att han hade svårt att andas genom näsan och det är klart att det måste vara jätteläskigt för honom, och han började gråta igen. Vi tog fram vår snorsug och tänkte att testa kan man ju alltid! Och ut från ena näsborren kom en gigantisk snorkråka, den kunde lätt ha täppt till luftflödet! Stackars barn. Jag skymtade en liten kråka långt in i andra borren och ville testa suga ut den med.  Sakta men säkert kom den närmre och till slut kunde Jonatan pilla ut den med en tops. En jättekråka! Sen lät andningen som vanligt och Jonatan vyssjade vårt barn till sömns. Jag kan nog inte somna om, men ligger nedkrupen under täcket och njuter av lugnet som råder.

Tänk om jag inte propsat på den där snorsugen på Gekås!? Puh. Bra investering. Vilken räddare i nöden.
Typ en sån här sug har vi.


Ha en fin dag! :)
Kram

10.9.15

Blöjsnack

Mer blöjsnack.

Efter att Rut börjat med gDiapers har jag blivit lite småsugen med, eftersom att jag redan har lite grejer att stoppa blöjan med. (och för att jag hört så mycket positivt och de känns så mjuka!) Det är en liten small till vår lille plutt. Kan inte tänka mig att Hanna och plutt-Edvin skulle kunna ha samma storlek. :)

Sen köpte jag på mig ett gäng torrskikt också för att se om det kan förebygga rödfläckigheter på bebishuden. Vi har ju använt enbart engångs i en och en halv vecka nu för att få bukt med röd hud, och det har blivit bättre om än inte helt helt bra. Tröttsamt att köpa en massa engångs när man har tyg, så torrskikt kan vara en bra grej! Fick tipset om att en 90 graders tvätt med extra sköljning för att få väck alla tvättmedelsrester skulle kunna hjälpa med, så det skall också testas.


blöja och torrskikt
Nu ska nästäppan/rinnsnuvan bekämpas och sen blir det sängen när Edvin behagat somna.
Nattinatt!

9.9.15

Blöjor och amning

Edvin mådde bra hela gårdagen, så inget vaccinationsstrul här inte - skönt!
Idag har jag köpt pocketblöjor på en fb-grupp. (Från bumgenius, om nu Rut ville veta :P ) Är så taggad på att testa! :) Haha, Jonatan anar oråd... må nu inte frugan bli en sån där blöjfantast. Han snackar skit med sonen när han ser att jag läser blöjtrådar och drömmer mig bort i blöjornas land... jag förstår honom! Blöjor ska väl inte hänga ihop med ömma känslor! Säg det till den rödhåriga morsan som kutar till badrummet när maken hojtar att det kommit bajs. ("måste titta!")

I övrigt händer ytterst lite. Så att blogga är egentligen helt överflödigt.
Kämpar på med amningen, men han käkar inte mycket bröstmjölk. Jag överväger nästan att lägga ner det här, ibland för det med sig mer frustration än mys och bonding ärligt talat. Och ger jag upp amningen slipper jag i vart fall mina inte så snygga amningsplagg och kan ha på mig vad som helst. T.o.m. vanliga bh:ar! Vi tar en sväng till Halmstad på lördag för att hämta lite grejer, jag ska nog rota fram lite andra kläder att ta med hit ifall att amningen läggs ned. Har ju typ bara amningslinnen här.

Annars så käkar han med god aptit och låren har börjat växa lite nu. Det värmer mammahjärtat.
Dags för lite varm mjölk (från mjölkkartong) och honung. Sen bums i säng!


Mina nya begagnade blöjor :) tjoho!



7.9.15

Vaccinerad och lurad

Nu är lilleman vaccinerad. Vår BVC-sköterska kunde inte hitta någon sockerlösning till honom, så hans enda smärtlindring blev min tröstande famn. Och visst grät han när hon tryckte in nålarna i vardera ben, men han skrek inte och lugnade sig ganska snabbt mellan sticken. Åh vad jag tyckte synd om honom just när nålen fördes in, men jag var också mäkta stolt över lillhjärtat! Vår duktiga kille :) Sköterskan var impad över hur väl han tog det och trodde att han ärvt sitt lugna sinne av sina föräldrar. Gissar således att det finns en hel del superhispiga föräldrar där ute...

När vi skulle därifrån hade han redan somnat i mina armar och medan J handlade mat sov han gott i bilen. Annars har Växjö idag levererat klarblå himmel och solsken, så det blev en promenad runt Trummen när Jonatan kom hem från sin lektion.

Och just det! Jag har vid två tillfällen idag lurat Edvin till att ta vänstra bröstet! Det kräver en miljö fri från nyfikna blickar då knepet är att ha framme båda brösten med amningsnappar på. När Edvin vid passande tillfälle släpper höger bröst "drar" jag honom så smidigt jag kan åt vänster och låter honom nappa på vänster istället. Man kan säga att jag ammar det bröstet från "fel håll". Men det är viktigt att inte strula med amningsnappen vid bröstbytet, allt måste vara på plats för att det skall funka. Luriga morsan! Sen när han fastnat vid vänstern kan man med lite finess täcka över högern. Voila!

Lite mobilbilder från idag följer här.


Nyvaccinerad och sovande i bilen.
Smidiga vänsterflytten...
Luriga morsan! Haha!
Solskenspromenad
Bakom mina solglasögon...
..blir världen lite varmare!

6.9.15

Feber

BLÄ!

Jag säger bara det!

B.L.Ä

Ty jag har feber och ständig ömhet i kroppen, huvudvärk och tjock hals. Och så ömsom fryser, ömsom svettas jag. Det är tråkigt och jobbigt och jag är nog mer element för Edvin än vad han är för mig just nu. När han sovit i min famn eller ammats är han helt svettig på den delen av huvudet som legat mot min arm. Och så fäller han en väldig massa hår. Han är som Phille. Som Phille efter att han badat! Och en liten kal hjässa börjar träda fram. Jag är lite orolig att han skall få platt nacke/bakhuvud så mycket som han ligger på rygg och sitter i babysittern. Men han vill inte ligga längre stunder på mage... så jag får kanske ta och ha honom på mage efter maten framöver. Sådant är ju viktigt sägs det.. ett estetiskt tilltalande huvud.

Inspirerad av kvällsmaten hos Rut och David i onsdags blir det ikväll pannkakor till middag. Mums! Jag hoppas att jag svettas bort min feber inatt. Imorgon skall vårt lille grus vaccineras för första gången, och jag vill vara med.

Btw så har lillen börjat rata mitt vänsterbröst å det bestämdaste, han kastar huvudet åt motsatt håll och bölar upprört, någon gång har jag lyckats lura honom att ta några tag, men den bittra sanningen är att han blivit petig med amningen, ibland vill han inte ens ta det högra bröstet. Då blir jag frustrerad och det går ut över Jonatan. Stackars slagpåse. Men oftast går det med högern iallafall och jag har börjat pumpa vänsterbröstet för att hålla igång produktionen ifall att den lille parveln får tillbaka lusten att "vänstra" höhö...

Nu dags för mat!

Adios!

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...