28.2.15

Lördagsfix

Hola!

Både J och jag vaknade relativt tidigt idag, båda hade sovit oroligt. J berättade med dåsig stämma om någon dröm där Peter-Patrik varit med och jag själv mindes hur jag tiggt mina gamla klasskamrater Anders och Erik om att få bli deras tandsköterska. Hmm!
Efter att ha latat oss och retats med varandra en stund gick vi upp och gjorde iordning lite mysfrukost. Dagen bjöd på en promenad till biblioteket och centrum för inköp av litet reparationskit till min cykel som fått punka. Jonatan hittade hålet i slangen och klistrade fast nåt litet "gummiplåster", och vips så blev cykeln brukbar igen! Han är händig min man :)
Sen fick jag hasta fram lite lunch till honom eftersom han skulle brumma iväg till Växjö för att skriva tenta om narkotika. Det har varit intressant att förhöra honom inför den tentan, fick bland annat lära mig hur man tillreder vissa droger innan användning.

Men efter att gubben åkt iväg blev det inga droger, jag cyklade däremot glatt in till stan på min nyreparerade svarta fara och inhandlade blixtlås till kuddfodral som jag skall sy, ett par tröjor och två fina koppar. Det blev även en liten sushilunch på detta.


Misosoppa och grönt te
tataki, avokado och makirullar - mums!
ny kaffekopp :)

Och väl hemma hittade jag inspiration till att ta ner de grå gardinerna vi haft bakom soffan, öppna ikeaförpackningen med motsvarande gardiner i vitt - stryka de nya gardinerna på vår yttepyttelilla strykbräda (tog ett tag...), nåla upp dem och hänga upp dem bakom soffan. Passade på att dammsuga när jag ändå var där bakom och bökade. Nya kuddfodral på soffkuddarna och abrakadabra! Ett seminytt vardagsrum! Ska bara sy mina nya stora kuddfodral så får vi se hur helheten blir med de stora kuddarna. Nu sitter jag här med värkande rygg och det är dags att bädda ner sig i sängen!


"Före" (grå gardiner och lila toner i kuddarna,
Gammal bild, beiga mattan ej aktuell)

"Efter" med vita gardinerna och nya blå kuddfodral.

Ha en fin helg
Kramar!

Livet tuffar vidare

 Sommaren passerade och hösten smyger närmre och närmre. Här kommer senaste rapporten! I torsdags förra veckan styrde jag kosan mot Göteborg...