16.5.13

Sara Saliv

I onsdags var jag och några andra nya kollegor på kurs i Falkenberg.  Vi börjar med Falkenberg - vilken oerhört vacker stad! Det tror man minsann inte när man åker förbi tågstationen (som är ganska deprimerande). Ätran rinner och till och med "halvforsar" förbi under en fantastisk stor stenbro! Mmm, och grönska och blommor :) Svårt att inte njuta!

Jag, Tina och El Pablo satt som en lycklig barnaskara längst bak i minibussen på väg dit och lekte sångleken och tjattrade. Vi kom också fram till ett gäng tandvårdsinspirerade smeknamn.

Smakprov
Pablo Premolar, Pablo Plackers, Pablo Protes
Tina Tandvärk, Tina Tandtråd, Tina Tyrann! (Det finns ju många tandvårdsrädda..)
Sara Saliv, Sara Superfloss, Sara Sug.

Jag tycker mitt första och mitt sista smeknamn är helt horribla! Saliv - som om jag dreglar vart jag går. Sara Sug...kan ge tveksamma associationer. Iallafall om man skall döma av hur mycket de skrattade när förslaget kom upp...

Kursen var bra för övrigt.

Nu är klockan snart 21 och det är 20 grader ute :) Härligt!
Puss och kläm!

13.5.13

Floristen

Idag cyklade jag och J under regntunga skyar till ett hus vid järnvägen, 5 minuter bort från där vi bor, för att träffa floristen som skall göra brudbuketten och J's lilla corsage. Vi möts av en varm kvinna storlek större som jobbar hemifrån. Det är mörkt i huset och hon har en massa gamla "kulturella" föremål överallt, stora vaser, tavlor, kurviga möbler och annat krimskrams. Hon har tittat på bilderna jag skickade över på mailen och vi pratar önskemål, förväntningar och BIG NO-NO's :)

Hon förstår känslan jag är ute efter, hon får en känsla säger hon, av hur jag är och hur jag tänker. Vi pratar vidare. Det är inte bara känslor - det är kommunikation också. Hon verkar ha koll.

Innan vi går ut genom hennes ytterdörr för att cykla hem känner jag att jag skulle vilja krama henne, hon är så trygg och familjär, och som om hon läst mina tankar sträcker hon ut armarna mot mig och jag hamnar i en go mjuk omfamning. Jonatan får också en.

Det här känns fantastiskt bra! Och jag är plötsligt jättenervös... det är så mycket man skall ha koll på.
Måste göra fler listor!
Yes!

Pusspuss, Bridezilla

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...