17.6.23

Kvalmigheten

 Plötsliga infall. Jag vill bara göra det jag vill göra och jag vill göra det nu innan tankarna fastnat någon annanstans. Och just nu har jag fastnat lite, det finns en handfull saker som jag önskar att jag ville göra och som jag borde göra. Som att röja iordning i köket. För att möjliggöra ett brödbak. Eller middagslagning. Bära brädor till släpet - för att det är en önskning från Jonatan. Läsa boken jag påbörjat - för att det är så gött att försvinna in i läsbubblan, men min kropp blir slö och nu börjar jag känna att min energi bör riktas mot mer produktiva aktiviteter - som den där köksstädningen... Varför känner jag mig slö? Är det den halvklibbiga värmen denna mulna dag? Är det min stela nacke efter att ha legat konstigt när jag tog sovmorgon imorse? Det är väl en kombination - kantad av vetskapen att bladlössen kommit till dahliorna, rosorna och allehanda växter och måste bekämpas, landet och rabatterna behöver vattnas och jag behöver komma igång med något handgripligen för att komma ur den här matta, handlingsförlamade positionen.

Jag ska göra en plan! Bestämma middag till ikväll - röja snabbt i köket och påbörja den - allt för att det inte ska bli lika sent som igår. 

Rådjuret mumsar i sig löv från äppelträden, husspindeln jag såg igår är mystiskt försvunnen, gurkorna sväller i fönstret och om en vecka är jag och barnen på Tjörn. Det är två veckor till min födelsedag. Fyra veckor kvar till semestern. Jag behöver dricka något kallt. Jonatans idealhustru är glad, tillgiven och tacksam enligt ett test han gjort. Han beskrev dock en hund. Min idealman är självständig, mjuk och får som han vill. Ni kan ju gissa vilket djur jag beskrev! 😄


Jag har inget riktigt sammanhängande att bjuda på här. Behövde mest få ur mig min otroliga loj-het. Får söka lite inspiration - och det gör jag bäst genom att lägga undan telefonen och undvika sociala medier. Jag blir otroligt sällan inspirerad av pinterest och mysiga, fina instagramkonton. jag börjar mest jämföra mig och känna en inre stress över att.. ja över vad? Att jag inte har det så? Att jag inte är lika driven som de där personerna?

Blah! Må regnet falla och dåna inom kort!

Puss och kram 

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...