20.10.15

Pappa

I lördags fyllde Pappa 60 år. Familjen och hans systers familj samlades på Farbror Melkers B&B i Skillingaryd. Där umgicks vi, åt god mat, kollade på olika bildspel, lekte, firade Pappa och hade det gott. Vår familj stannade över natten och åt en helt underbar frukost morgonen därpå. Jag är tacksam för vistelsen i det huset, där är vackert och mysigt. Men snart flyttar goa Dan och Annelie, så det var verkligen sista chansen.

Lite bilder kommer här och talet som jag höll för kära Papi.




Fina Papi

Edvin med sin tighta body

Haha! Sötfejset!
Lilla Lindén-familjen. Hanny-Panny var svår att fånga på bild idag. Full fart!
middag 



ritleken

En obligatorisk selfie med pappa

Edvin somnade gott hos Frida och kusinkulan


Mysgänget

Delar av frukosten



Edvin fick den här fina presenten av Dan och Annelie :)



"Pappa.

För lite mer än 28 år sedan möttes vi för första gången. Jag minns ju inte våra första år tillsammans, men den djupt rotade känslan av trygghet som jag förknippar med dig måste ju ha grott och vuxit när jag var liten och sårbar. Hela min barndom var du världens starkaste pappa. Du fångade mig när jag hoppade från lekstugetaket, agerade klätterställning och ryckte med bröstmusklerna på begäran, där på uteplatsen i Mölnlycke innan du byggt altanen. Jag fattar inte hur du vågade hålla dina barn över trappräcket i Mölnlycke, men jag minns hur det kittlade i magen när du gjorde det. Det är ju det också, att du varit och är en så rolig pappa - än idag. Jag syftar kanske inte främst på ordvitsarna... men att du lekt med oss barn i trädgården, bollen i burken, vinken och andra lekar. Du har stämt in i mina och Adams rytmlekar vid matbordet tills mamma sagt ifrån och jammat i sköna stämmor med mig när vi spelat skipbo. Men du har också fått egna ryck och plötsliga ingivelser emellanåt, som när du plötsligt under segelsemestern skuttade och sprang över klipphällarna naken och fri -för att sedan dyka i havet. Det är vår pappa det, den tokiga, starka och trygga mannen - som fortfarande kan och vet allt... oftast.
Jag vill också passa på att tacka för alla de gånger du kommit och hämtat mig med bilen. Både när jag stod ensam och lite rädd på Heden i Göteborg när jag missat nattbussen hem, och den gången jag fick feeling på gymmet och tränade benen så hårt att de kändes som kokt spaghetti och jag verkligen inte orkade släpa mig hem. Jag vill också tacka för de gånger du varit sträng mot mig, som när jag var 17 och inte pratade med mamma längre. Hur du öppnade mina ögon för hur jag fick henne att må så att vi kunde bygga upp vår relation igen. Tack för att du är en fantastisk pappa!

Grattis på din 60-årsdag. Jag älskar dig."



Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...