9.7.15

Overklig kväll och nya kläder

Okej, så igårkväll skulle vi äta pizza.  Klockan hann bli halv åtta på kvällen innan Jonatan begav sig för att veckohandla, efter det skulle vi bada Edvin och sen käka pizza. Så var tanken iallafall. Men mitt typiska icke-Stridhiska tidspessimistiska jag insåg att det skulle bli en väldigt sen kväll om det skulle göras på det viset. Och här kommer det fina i kråksången (Som Ernst skulle sagt): i förrgår på väg till kalaset fick vi en present av Alma som är med i vår connectgroup; nämligen ett förkläde som hon sytt ett badlakan på. Så himla smart - så att man enkelt och smidigt kan plocka upp sitt barn ur badet, skydda sina kläder samtidigt som man sveper in barnet med tyget underifrån! Så för första gången badade jag Edvin alldeles själv, medan pappa var och handlade. Och som han njöt! Det var en riktigt mysig stund och med förklädet på från start så var det inget bök när jag skulle plocka upp honom! :) Fantastiskt bra och originell present!
Kolla bara längre ner sen!

Ja, jo, och tack vare detta bad så var vår son ren, lugn och mysig när pappa kom hem med mat och pizza. Vi fick äta pizza och se en hel film i princip helt ostörda! (Pappa fick stoppa in nappen ett par gånger bara). Sen amma och byta blöja och så sömn. Jag har aldrig varit med om maken, det var en helt perfekt kväll. :)
Nu ligger de och sover bredvid mig i soffan, Jonatan ville ha kaffe, men hans kaffe är kallt nu. Att mysa med sonen smäller högre, speciellt när det involverar sömn ;)

Idag är tanken att jag ska ut och köra bil själv, så det får jag kanske ta och göra snart... Har pumpat ut lite mjölk till Jonatan ifall plutten skulle trilskas när jag är ute. Jag är lite nervös! Haha ojoj...puh!

Jag har tagit ett par bilder på mig i mina nya plagg också, se nedan.

Badförklädet

Långt och fint 

Edvin sover ju nu, men så håller man sitt lilla barn här!

Tröjan från Boob

Klänningen

Kaffe och sömntutor
Kramar!

8.7.15

Kalas och en mammig dag

Igår var vi på vår kompis Lindas 25-årskalas tillika examensfest. Vi möttes av god mat och både bekanta och obekanta ansikten. Mer än hälften av tiden där satt jag och ammade i en soffa på övervåningen med vår vän Frida som vi mötte på BB samma dag som vi åkte hem. Hon ammade sin dotter som är två dagar yngre än Edvin, och det var mysigt att ha så fint sällskap :) Hoppas på lite bebishäng framöver när det passar.

Idag har knyttet varit sällskapligt av sig, vill inte ligga själv och det har knappt gått en timme mellan amningstillfällena. Misstänker att han törstar lika mycket efter närheten som mjölken ;)
Ikväll ska det veckohandlas och jag ska hämta paket på Willys från Boob, en amningstopp och en klänning beställdes här om dagen. Spännande - hoppas de passar!

Denna i svart/vit-randigt

och denna!

(Bilder från: shop.boobdesign.com)

Det var allt för stunden.
Ikväll ska vi äta pizza! Mums och hejdå!

6.7.15

En månad

Idag har Edvin varit hos oss en månad.  Han har vuxit, men inte lika mycket som vi. Tänk vad vi lärt oss! Tänk vad vi vuxit, Jonatan och jag. Och tänk vad vi kommer få uppleva framöver. Mäktigt!

Igår kom Jonatans syster E hit, stackaren fick börja med att hänga i vår bastulägenhet eftersom vi hade tvättid och tygblöjorna var slut. Sen stack vi till Östra stranden och stugan för grillning och havsbad. Idag bjuder Halmstad på tacksamma 20 grader, så den här dagen blir nog njutbar på riktigt för den som ej får bada :)

Imorgon väntar läkarundersökning för lilleplutt och kalas hos en vän :) Det ser jag fram emot!

slappar i tygblöja

Fastermys 


passar på att kramas när faster passar lillen

Grillmästaren

Testar Oatleys havreyoghurt eftersom att E varit lite knipig och gasig och det kan bero på reaktion mot komjölksprotein. No milk, No soy... No good taste! Alltså blä! Never again. Dyr var den också.

Puss!




Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...