15.7.15

Putsered

Igår spenderade vi näst intill en heldag i Putsered hos Jocke och Frida med kids. Dagen innehöll sådant jag saknat senaste tiden: promenad i landsbygdsmiljö, vänner med barn i samma ålder, fika utomhus, skratt, grillat och sol på kinderna. Nåväl, skrattat har jag väl gjort hemma med!

Lite bilder från dagen

Superglad på vägen dit! (Men fotot är mest för att kolla hur bra jag fått undan luggen med hårnålarna... )

Promenadpappor
Böljande fält

Frida och kidsen

Jonatan besvarar intressenter på vår första barnvagn. In the suun!

Och så denna morsan med!

Lilleman sov gott i sin myströja med prideponny? 

Trötta och mätta på vägen hem
Ibland kändes vi som ett gäng tröttnötter i soffan i Putsered, och det var avkopplande att umgås på samma våglängd och bara vara, plocka upp gråtande bebisar och iaktta hur en snart 3-årig pojke kan fungera ;)

Nubhar vänsterarmen nästan somnat. Kaffet är slut och jag överväger om vi ska ge oss ut i regnet och köpa lite kaffe så Jonatan blir glad när han vaknar. Jo, får nog göra det, vi får ju finfrämmat i eftermiddag då Kusin-Hanna kommer med sina fina päron!

Ciao

13.7.15

Kissy-boy

12.30
Sitter i köket med kaffekoppen framför mig och en seminöjd bebis på vänsterarmen. Nappen åker ut och jag stoppar in den igen. Min dygnsrytm börjar tyvärr inkräkta på makens, vilket innebär att han inte får sova riktigt så ostört som han fått innan. Igår var E vaken nästan hela dagen, vilket resulterade i att han däckade redan kl. 19. Jag började dammsuga, dammtorka och diska, när jag var nöjd sov han fortfarande. Ca 22.20 tände jag en lampa och började sjunga högt samtidigt som jag strök fingrarna över bäsen. Tänkte att det var lika bra att väcka upp honom, mata och köra racet så jag fick sova mer än en timme. Om det var värt att stanna uppe till 02.30 för 3h sammanhängande sömn? Vem vet väl egentligen? Lyckades få honom att somna om direkt efter morgonamningen för första gången ever, så det var ju en seger i sig!

Lite kiss-o-bajs-snack nudå...
Den så kallade "Pipen" brukar inte orsaka så mycket problem som jag i början trodde att den skulle. Ja, jag pratar om lillsnoppen! Det är så sällan vår son kissar på skötbordet i och med att vi så fort blöjan åkt av håller honom över toaletten. Men så kommer de stunderna när han har bajs över hela baken och man behöver torka bort det innan man ens funderar över att hålla honom över toan. Och igår hände just det, och medan jag står där och torkar avträde så kissar han i en vacker båge bakåt och träffar sig själv i fejset. 10 poäng till Gryffindor för träffsäkerhet! Och vad gör hans schyssta mamma? Hon börjar skratta! Och hon blöter en tvättlapp för att torka rent honom och fortsätter skratta. Slutför blöjbytet och den missnöjda bebisen gråter. Mamma sätter sig i soffan och börjar amma och inser att hon glömt tvätta händerna. Allt känns plötsligt hemskt ofräscht - kissig handduk på skötbordet, bajsblöja i handfatet... Så pojken hamnar i babysittern och jag börjar röja samt förbereda för ett bad åt ansiktskissaren. Badet är lika harmoniskt och mysigt som sist, och när lillen är ren och påklädd känns livet lite lättare.

Imorgon ska vi till Putsered och Jocke och Frida, de som har en liten tjej som är två dagar yngre än lille E. De har en pojke på snart 3 år med. Ska bli så gött att umgås med andra vuxna som också är i spädbarnsdagarna.

Nu gråter skrutten så det är väl matdags.

Kisskillen efter badet


16.20

Har köpt bebiskläder och tre öl medan Jonatan var hemma med tvätten och en sovande E. Känns som en bra kombo, här kommer ölmorsan!
Får se om det bjuds något tillfälle att smaka på en kall någon kväll när lilleman däckat för natten. Hoppas kan man ju. (Det enda som saknas då är en uteplats)

Skepp ohoj

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...