18.10.13

Linser och ett nytt liv

Här sitter jag och biter på naglarna och planerar för en framtid som medlem i A-kassan. Tänkte att det kunde vara en god idé nu när det inte går så bra för regionen. Skulle jag ha tänkt på när jag började jobba, men en är ju trög i starten!

Idag har jag varit på synundersökning för linser, optikern satte in linser på mig (skummaste känslan, skavde liksom lite på insidan av ögonlocken) och uppmanade mig att ta en 50 minuters promenad. J och jag promenerade lite i solen, gick in i ett par butiker och så fort jag kom inomhus blev allt lite suddigt och ögonen kändes irriterade. Utomhus var det fina fisken. Berättade detta för optikern när jag återvände och jomenvisst: känsliga jag skulle behöva en annan sort som kostar lite mer. Jag vet inte om det är dåligt eller gott pengasinne som ligger till grund för min reaktion, men jag tänkte att det är klart att det får kosta! Jag vill kunna läsa en bok och ligga på sidan samtidigt. Jag vill kunna gosa in mig i J's nacke utan att få fettfläckar på glasögonen och ont av att bågarna trycks in i huvudet. De hade dessvärre inte den sortens linser inne för tillfället i min styrka, så jag får vänta någon vecka till innan jag blir linsbärare. Men o som jag längtar! :)

De senaste dagarna har jag insett att jag behöver något att engagera mig i, något som jag tycker om och som känns givande för mig. En hobby. Många verkar tro att det här mer att sticka och virka är min grej. Jag som inte har ett uns tålamod när det kommer till sådant... Efter lite funderingar har jag kommit fram till att jag ska börja läsa körkortsteori. Det måste ju vara optimalt. Jag får läsa: jag får lära mig saker - saker som jag verkligen kommer ha nytta av. Och så ska jag boka in oss på introduktions/handledarkurs så att jag får sätta mig bakom ratten med. Körkort är bra, i synnerhet när man har barn tänker jag. Och jag vill verkligen ha barn, haha! Längtar så jag blir knäpp. Människor i min närhet verkar bli gravida hit och dit och här är vi - mitt i livet och med andra förändringar runt knuten som är mer prioriterade än barnaskapandet.

Spännande liv!

Ps. är det konstigt att jag vill skaffa två skummadrasser och bygga koja där man kan sova? Ds.


Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...