24.5.16

Parkhäng

 

Och lek i parken blev det! Mest för att Edvin sov som en sten mellan 10-12, så det hade inte blivit mycket sjalträff ändå. Det är riktigt varmt ute idag, solhatten jag köpte är löjligt liten... blir nog till att köpa en med rejäla brätten framöver. Vi hängde i skuggan nära en annan familj och Edvin var givetvis nyfiken på det där andra gänget och tultade dit lite titt som tätt för att bara stå helt upp och ner och titta intensivt på dem. Mer än så vågade han inte, tills han såg en fågel, då gav han sig av efter den och kryssade mellan familjens kassar och barnvagn. De var snälla och goa, och det var bra att vi gick ut. Edvin drev mig till vansinne inne i lägenheten, både han och jag slappnade av mer ute i friska luften.

Nu sover plutt igen, jag har ätit glass, får äntligen dricka kaffe utan en gnällig klängranka och jag känner faktiskt en liten sval bris från fönstret. Det går bra nu!

KAFFE!














.


Är såå osugen på sjalträff nu! Vill bara ut i parken och sparka boll med Edvin. Tror bestämt att jag ska lämna återbud på facebookgruppen. Solhatt och långärmat, spralliga ben och en röd boll. Längtar!

Men än sover han...
sovbebis

sovman

Blottade bekännelser

Pojkarna sover. Jonatan har jobbat natt och Edvin sover förmiddag.
När han vaknat, ätit och blivit bytt ska iväg till sjalträffen. Den har redan börjat, och Edvin somnade i sjalen nyss, men jag tycker det är mer praktiskt att gå iväg när han är nymatad och nybytt, så vi väntar lite.

Var för övrigt och tog cellprov imorse. Jag minns första gången jag satte mig i en gynstol. Jisses... tyckte det var så jobbigt att vara naken på nederdelen och sätta mig med benen uppåt. Och så skulle man hasa fram med rumpan. Lite till.. och lite till.. och lite till. Blev hon aldrig nöjd? Sen kall gel och kalla metallinstrument. Fy sjutton. Jag minns också andra gången jag satt i den där stolen. Då erbjöd barnmorskan mig en spegel. "Ja gärna!" utbrast jag och fick mig sedan en guidad tur i min egen insida. Det var ascoolt! Några turer i stolen senare var man ganska van vid att blotta sig och drog djupa lugna andetag för att hålla sig avslappnad.

Sen kom den där natten då Edvin föddes. Och i samma veva försvann den medicinska blygseln. Efter förlossningen skulle jag opereras och mina muskler hade i princip lagt av efter allt arbete fram till den tidpunkten. Och så skulle jag - helnaken och slapp - försöka hasa mig över från min säng till operationsbordet. Med kateter och allt! Utan muskelkraft. Det måste ha varit en syn... men jag var glad. Trött och glad. Och social. Ligger man helnäck, sölig och slapp inför en hel bunt främlingar - både kvinnor och män - så vill man kanske förbli lite anonym (bortsett från namn och personnummer). Den här nyblivna mamman kände sig dock bara stolt och fantastisk och berättade till och med var hon jobbade. Det skäms jag lite över såhär i efterhand, men det är nog skit samma ändå.

Och idag när jag satte mig i gynstolen igen hasade jag fram med rumpan som om jag aldrig gör annat.

Snipp(a) snapp snut, så var inlägget slut.





Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...