11.2.17

Feber och vatten

Edvin sitter och kollar på barnmusikvideor samtidigt som jag skriver här. Igår hade han nog rätt hög feber, så varm han var stackarn. Den här ömma modern lyckades efter 3 försök få ett litet stolpiller på plats inför läggning. Vi tog en paus från sömnen 03.20 för lite välling, blöjbyte och ett avsnitt Pippi Långstrump på min telefon nerbäddade i sängen. Sen blev han smått tvingad till sömn av sin trötta, bestämda mamma. Sov till 07 sedan, så jag är nöjd. ;) Men nu är klockan 10 och han har inte ätit något mer. Jag har erbjudit välling, gröt, banan och äpple. Äpplet tuggar han och spottar ut. Så lite vatten får duga tills han säger till.
Vatten ja, det har vi lekt med i köket. Köksbänken är hans favoritplats numera. Han släpar dit sin stol och klättrar upp för att (helst) leka med sina tomma vällingflaskor. Ibland faller även tesilarna offer för hans nypor.

Men idag var det kranen som stal fokus. Vi diskade ett durkslag, sen skulle han givetvis dricka vatten ur min kaffekopp... det gick ju som det gick.. :) Han verkar piggare idag iallafall, det är skönt.



vattenstänk!


Mmm diskborste...namnam




Ser ni något under hakan och på magen? Hähä...

Ha en fin helg! Jonatan har varit på jobbfest och sov på jobbet inatt, han trillar väl in här till lunch kan jag tro. Ska bli skönt att umgås lite.

6.2.17

Vabruari!

Nu börjas det, vuxenlivet... småbarnslivet och vård-av-barn-livet! Imorgon ska jag vabba på riktigt, för första gången! Lillen har fått ögoninflammation och ögonen rinner och varar sig. Stackars liten. Får plötsligt starka minnen av att vara förkyld som barn, vakna med ögonen igenmurade av torkat klet, usch inte alls kul! Hoppas att Edvin är lugn när han vaknar, måste vara otäckt att inte kunna öppna ögonen. 

Jag jobbar på i receptionen på jobbet, det går väl ganska bra, men det är tröttsamt att sitta framför en datorskärm hela dagarna. Och den här veckan har vi jouren, så telefonen ringer i ett och patienter knackar på luckan när man sitter där och pratar i telefon och telefonkön växer sig längre samtidigt som den verkliga kön också gör det. Ska det köra ihop sig ska det ju göra det på riktigt liksom!

Men vi överlevde dagen, Anna och jag. Imorgon är det troligtvis lite bättre bemannat, vilket känns som en stor tröst när jag nu dissar jobbet för att stanna hemma med Edvin och torka variga ögon. Ahh.. livet på en pinne!

På onsdag är det husvisning och vi är rätt så taggade jag och Jonatan. Vi budade ju glatt på senaste huset, men det här verkar faktiskt ännu bättre. Det ligger visserligen en bit utanför stan, men ja... vi är taggade ändå. Vi har redan fått besiktningsprotokollet av mäklaren, så vi kan glatt glo på bara huset och inte i pappren.


Jag ligger efter med uppdateringar här, men några små bilder från i julas kan jag väl bjuda på:











Tyvärr fastnade visst inte kusin-Hanna på linsen, men hon var poppis så länge unga familjen Lindén var där :) Nästan lika poppis som Pippi Långstrump!

Nu ska jag lägga in matresterna i kylen, ta ett välförtjänt äpple och grotta ner mig i soffan till Gilmore Girls. Imorgon slipper jag gå upp 05.00 (standard när Edvin ska till förskolan 06.30 och jag vill göra mig iordning innan jag väcker honom) och jag hoppas han sover gott inatt sin lilla förkylning till trots.

Tack och godnatt!


Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...