28.5.23

En helg att glömma

Lördag 27 maj

Imorgon är det mors dag! Modern är hemma med de två barnen. Fadern är och roar sig hela helgen på ett airsoftspel. Modern är ok med detta. Dottern vaknade kl. 04 genom att kräka ner hela kudden. Modern tröstade dottern, tvättade av henne, torkade kräk från sängen, startade en tvätt och lade dottern att sova på faderns plats med madrasskydd över kudde och lakan. Dottern kräktes inte mer efter det.

Sonen vaknade ganska tidigt, dottern gick upp vid 07 och modern sov en timme till efter försäkran om att dottern kändes ok. Sedan upp och hänga tvätten, truga i sonen en macka och dottern ett glas saft.

Goda nyheter från Frida på viber och en glädjestund. Lyckades städa lite också - fantastiskt!


Söndag 28 maj - Mors dag 🌺

Vi byter perspektiv.

Edvin väcker mig runt 03 med ett förfärat rop på mamma. Säger att det bubblar i magen. Vi går till toaletten och jag hör hur det rasar där inne, jag tänker åh nej stackars barn - totalt rinnande avföring! Jag går ner och kissar på källartoan. Kommer upp igen och frågar om han känner sig färdig och om jag ska torka. Han tittar förbryllat på mig och säger "Varför? Jag har bara kissat." Då känner jag det. Avsaknaden av bajslukt. Just det, vad bra! Hehe, men vi ställer in skurhinken bredvid sängen ändå, varnade av den bubbliga magen. Vi lägger oss, jag hinner precis ignorera min kurrande mage och somna när jag hör kaskaden träffa hinkens botten. Då var det dags igen. 

Klockan 05.20 händer det igen och det är ljust ute. Edvin väljer att gå upp, jag går tillbaka till sängen. Vid 07 går även jag upp och Edvin hänvisar mig till skurhinken för tömning. Och så fortsätter morgonen. Lea äter frukost med god aptit efter att under gårdagen knappt ha ätit något alls. Det är en lättnad. Edvin får inte behålla de slurkar vatten han druckit, sover ett par timmar och sen är det samma om igen.

Mors dag är präglad av omsorg och faderns frånvaro. Får jag gissa så är han inte hemma förrän vid 17.00 som den tidsoptimist han är. Då bör han ha med sig proviant och petunior till mina amplar. Kan behöva något att sysselsätta mig med måndag och tisdag när det vankas vab.

Nu ska jag ut och dra lite kirskål, behöver rensa huvudet.

Puss och kram!


Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...