1.7.14

Att göra någon annan glad


-Grattis älskling
J sätter sig på sängkanten. Jag ler mot honom och hostar till. Täcket känns tungt och kroppen varm. J kryper in under täcket och svalkar något när han håller om mig. Han somnar och jag hostar till igen. Så flyttar han till sin sida av sängen och båda somnar.

Förmiddagen spenderar jag under täcket i soffan med varmt honungsvatten med ingefära och citron, tittar på serier och läser grattishälsningar på facebook. Svärmor ringer. Mamma och Pappa ringer. Det är skönt att bli uppmärksammad när man är instängd i lägenheten. Instängd. Det är så jag känner mig. Jag vet att det skulle krävas enorma kraftansträngningar att gå ut bland andra människor, så det får gå. Jag minns den gången jag var ensam och sjuk och fick knata till Willys efter ipren. Den stunden i kassakön när jag trodde att jag skulle svimma. Jag är inte så dum att jag går ut, trots att födelsedagsvädret är soligt och fint. För 20 år sedan var det barnkalas i Mölnlycke på violinvägen. Dit åker jag nästa vecka för något som kan beskrivas som den sista kvalitetstiden med mitt barndomshem. För när Mamma och Pappa flyttar ut finns inget annat hemma än här i Halmstad. Då är min favoritplats någon annans. Jag har gjort en liten lista i huvudet på saker jag vill göra när jag är på besök. Cykla till Gunnebo via Wallenstams och de roliga husen längs med järnvägen är en huvudpunkt. Sommarkvällar i Mölnlycke är de absolut bästa sommarkvällarna. Förutsatt att föräldrarna är hemma. Jag är nästan pinsamt hemmakär. Jag längtar efter att hjälpa pappa att tvätta bilen, och hur han busar genom att trycka ut ett litet "vattenmoln" med högtryckstvätten så man blir lite lagom avkyld när det faller ner över en. 

Jag har gått och blivit totalt sentimental

Iallafall. Alla vänliga ord och grattis på facebook och sms fick mig att inse hur glad man kan bli av så lite.. så när jag efter att ha suttit och väntat i över en timme på min tur i kön till Tele2's kundservice-chatt hade fått den hjälp jag behövde, valde jag att visa min uppskattning och sprida lite glädje till någon som -till skillnad från mig- satt fast på jobbet. Responsen var svår att misstolka :)

Tack och hej! 

Att göra någon annan glad
Nu skall Jonatan iväg och fixa födelsedagsmiddag, och för att jag inte skall känna mig helt instängd idag så skall vi avnjuta middag + tårtbit på den inglasade altanen på Svanen 66. Kanske att vi spelar något litet brädspel också. Bäst att ta med en bunt näsdukar :) Skönt att ha honom hemma.

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...