26.7.16

Långhelg på Tjörn

Det sägs att det var länge sedan jag skrev något. Det stämmer bra. Jag väntar fortfarande på bilderna från Edvins 1-årsdag, nu är usb-minnet med bilderna i Mölndal på Jonatans nyckelknippa, så jag får avhandla något annat sålänge.

Det blir svårt att göra det kronologiskt, jag hade velat börja med ett inlägg om min och Jonatans lilla minisemester i södra Skåne, men av praktiska skäl får det bli vårt senaste event - dagarna på Tjörn hos mamma, pappa, Frida och Espoir. (Adam var ju inte hemma)

I torsdags iallafall, så tog jag och Edvin tåget från Halmstad till Göteborg med bärsele och vandringsryggsäck. Resan gick hur bra som helst, och väl i Göteborg mötte vi upp Kicki för att ta ett annat tåg vidare mot Stenungsund. Det var skönt att ha Kicki med som var en exceptionellt bra lektant åt Edvin! Pappa hämtade upp oss och strax befann vi oss äntligen i Höviksnäs!

Frida, Espoir, Mamma, Pappa och Kicki! Jag var så otroligt glad att få träffa dem igen. I härligt sommarväder dessutom! Jonatan kom inte förrän fredagskvällen, men när han kom blev det hamburgare och kall öl som satt där den skulle.
Vi åt god mat, svettades i den stundvis brutala hettan (fast Frida har upplevt way worse i Kongo såklart), Hoppade i havet, såg ett makrillstim mumsa småfiskstim, åkte ut med båten, spelade ludo och stolptennis (jag förlorade i båda) kramade barn och myste i skuggan.

Bäst av allt (om man bortser från att plaska i havet med Frida) var Edvins lycka. Han fick springa ut och in mellan hus och altan, följa efter Phille och klappa på honom hur mycket han ville. Edvin har varit så nöjd. Det fanns gott om roliga leksaker, och när vi åkte därifrån hade han blivit bra kompis med sin till en början småläskiga morfar :)

Nu är vi hemma, i gårdagens värmebölja tog vi oss ut till Gunilla och Sven-Åke för lite trädgårdshäng och poolplask. De är så snälla, goa och gästvänliga - och i Edvins ögon är nog Gunilla är en rolig prick med ömtåliga blommor. ;)

Idag är Edvin röd om rumpan och jag är superförkyld. Och så har vi tvättat. Pust! Är helt slut och längtar tills Jonatan kommer hem för dagen.

Yes! Slappa i utesoffan stod högt på önskelistan.


Kicki på besök :)

Älskade Espoir!


Många stunder av koncentrerat grus-pill

Super-mormor!




Edvin kör en typisk Hanna-pose i gäststugan 

melodiska gräsklippar-dammsugaren

"Vi är väl kompisar, du och jag..?"



Morfar fotar







Äntligen kom Pappa!

Världens bästa Pappa!

sömnig kille åker motorbåt




Kusin-lur








Och lite bilder från Kicki!

musikstund med morfar!







Jag beundrar Fridas härliga barm...

bus!



Sådär! Bloggen är härmed uppdaterad!
Puss på er!

Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...