2.2.24

prövningar vi möta

Får man lov att vara trött på att jobba?
Och hur känns det egentligen att jobba på en plats där man inte är underbemannade? Effektivisering är en god sak. Det är en god sak tills det går ut över både personal och patienter. Det skall vara roligt att jobba, eller ska det vara jobbigt att jobba? Om vi bortser från det lustfyllda, så ska man väl åtminstone kunna känna att man har alla möjligheter att göra ett bra jobb?

Snart är det dags för lönesamtal. I början av veckan meddelade min nya chef att min långa lunchrast bekymrar henne och att ett avbrott mitt på dagen är för sårbart. Jag tänker att då kan jag kanske gå ner i tid lite till och istället sluta tidigt två dagar. Lycka till med att få ihop schemat då... För min långa rast var steget som krävdes innan vi blev med hund. Var hamnar vi om jag inte kan gå hem på lunchen? Jag säger till Jonatan att jag är redo att bli hemmafru nu. Han håller inte med. 😂

Men helt ärligt är jag fortfarande sugen på att plugga. Det finns väl mer att uppleva än detta? Andra uppgifter som kittlar hjärnan? Fast min hjärna känns bra slö nu. Jag tror den behöver något nytt och fräscht. Men vad?

En amerikansk kvinna jag följer på instagram sedan årsskiftet inspirerar till att bli en "home maker", hur man nu skulle översätta det till svenska på ett bra sätt... Hon kombinerar hushållstips med små dagliga andakter och tankar kring hållbar livsstil. På många sätt väldigt amerikanskt alltihop men hon är också befriande enkel och tydlig med att man är i olika faser i livet och får anpassa till sin situation. Jag har känt mig väldigt uppmuntrad av hennes konto, och har infört lite aromaterapi hemma för att pigga upp den här trötta lite småtrista personen jag kan bli i hemmets alla måsten.

Förutom mina bekymrade jobbtankar så är jag lite extra trött idag eftersom jag var med Otis till jourveterinär i Helsingborg igårkväll/natt pga en incident som involverade en burk rostad lök. Allt pekar på att det gått bra efter kräkningen, men jag kom i säng efter 02 så energin pyser ur mig lite snabbare idag - fredag som generellt är min segaste dag och dedikerad till att ta det lugnt utan krav efter en avklarad arbetsvecka. Ikväll ska vi se Happy feet II. 
Ska vi röra ner lite andra ingredienser i den här kompotten?
Ok! Förra året hintade Edvins lärare lite försiktigt om att han har tendenser till autism, Jonatan tänker nog lite en kombination av adhd och lättare autism. Och på Leas utvecklingssamtal idag hintade hennes lärare att hennes låsningar och vissa beteenden kan peka mot autismliknande symtom. Hon har inga problem eller så, men något att ha lite koll på.
So there is that.

Smårörigt liv, men det reder sig nog. Jag har hopp om detta året, imorgon har jag nog energi också. Då ska Edvin till frisören - äntligen!

Hoppas ni får en fin fredagskväll!
Puss och kram

Trött mamma med gosig dotter

Edvins plats i klassrummet, längst ner i hörnet, med filtvägg så han kan komma ifrån andras blickar när han känner behov. Han har världens finaste lärare!

Lökig kille




Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...