30.11.14

Adventstid

Något av det absolut bästa som finns är när jag får vakna med soluppgångens varma ljus på min ena sida och Jonatan nyvaken, glad och invirad i täcket på den andra. Idag fick jag nöja mig med solen eftersom att Jonatan gått upp för at ta hand om sin tvätt. Upp och hoppa! När Jonatan kom tillbaka upp till lägenheten satt jag i köket och pillade med mossan till våra adventsljus. Nu har vi ätit en mysig frukost till tonerna av någon Stockholmskör som sjöng högtidliga julsånger. Så mysigt!

Jag sitter vid min gamla laptop Axel från 2008. Jisses vilken tid det tog att starta upp honom, men nu har han fått sig en och annan uppdatering och vaknat ur sin dvala. På den här datorn har man skrivit många långa arbeten som man fått högsta betyg på..hehe!*mallig* Mycket ryskt, men också en del tandrelaterade grejer.

Idag flyttar Basse och Johanna till sin nya lägenhet, deras första förstahandskontrakt i Halmstad, måste kännas otroligt skönt att få känna att det är deras lägenhet! Så vi ska väl sticka ditåt om ett par timmar för att hjälpa till lite med flytten.

Men gårdagen var nog den skönaste på länge..
Jag vaknade av att min dröm vägrade fortsätta, allt blev bara blankt...och jag tänkte, vad nu? Varför...? Är jag vaken eller? Det var jag visst, och tur var väl det - för klockan hade redan hunnit bli 11:08. Woaaa! Och jag som skulle både diskat och städat den förmiddagen! Nåväl, jag tog det ändå rätt lugnt, käkade och plockade undan lite, dammsög och klädde på mig. Sen blev det lite julklappsköp i ett kallt Halmstad. Min kollega Pablo kom in och vi drog en rätt så lång fika/lunch på espressohouse och tjötade. Den känslan! Jag har nog verkligen saknat att sitta på ett café och bara snacka och skratta. Det är som att få en liten bit av sig själv tillbaka, med tanke på hur många fikor man dragit av i Göteborg tidigare. :) Så det var nice, sen började det skymma, himlen sprakade i pastellrosa/lila toner som övergick i starkt rosa/orange. Vackert! När jag kom hem hade Jonatan inte anlänt än, så jag hade tid att dammtorka och göra lite mysigt med tända ljus. (Jag ska tända fler värmeljus framöver, fryser typ jämt i lägenheten, men inte igår!)
Så, till gårdagens stora händelse:
Efter att ha burit upp adventsljusstakarna till lägenheten frågade Jonatan om vi inte skulle ta och övningsköra nu när vi ändå var påpälsade och igång. Jomenvisst! Han tyckte att jag skulle köra ut till industriområdet själv med tanke på att det var så lite trafik, men med senaste körlektionen i bakhuvudet vågade jag inte och satte mig bestämt i passagerarsätet. Såhär i efterhand vet jag att jag nog hade fixat det, men jag kände mig osäker på växlingen och det var kolsvart ute. Så Jonatan körde ut oss till östra stranden och industriområdet där. Och jag körde fram och tillbaka, spanade efter vägkanten i kurvorna och övade på att växla upp snabbt (utan att segköra på låga växlar) och att växla ner inför korsningar och skarpa kurvor. Jag fick gasa upp i över 50 och sen på kommando ställa mig på bromsen. ASKUL! :) Jonatan var imponerad och jag var så tjockstolt att det knappt visste några gränser. :) Särskilt nöjd var han med att jag inte kollade ner när jag skulle växla. (Som om jag skulle sett något i mörkret ändå...hehe) Sen fick jag köra hela vägen hem, spana efter gångtrafikanter och medtrafikanter, växla ner och blinka och svänga och ha mig i sökandet efter parkeringsplats. Efter ett varv runt vår byggnad lät jag Jonatan ta över, där fanns så många bilar och det var rätt trångt, jag tror jag ska öva med koner först innan jag riskerar att repa andras ägodelar... :)

Så det var en lång utläggning, men jag hade ju lovat min kära syster ett blogginlägg, så här är det. Hoppas något varit av intresse iallafall. ;)

Nu måste jag snart in i duschen, annars blir vi sena till flytten :P

Glad advent!
Grekbruden


Broderi och massage

Nu till slut kom jag ihåg att beställa mitt livs första broderi-kit! Jag valde en tygkasse att brodera blommor på, se bilderna!  Senaste vec...