14.6.24

Slut på studier

 Idag är sista dagen. Sista arbetsdagen inför min smygsemester på en vecka. Jag hade nog tänkt mig en drink för att fira både semester och att jag nu är klar med naturkunskapen - men här sitter jag och är lite ledsen och låg.

Fick svar från trädgårdsutbildningen idag att jag fått reservplats till utbildningen, plats nummer 20 på reservlistan - till en utbildning som tar emot 30 pers.. ja det är ju i princip obefintliga utsikter. Och det här har jag väntat på sedan jag ansökte i februari. Så det är ju ett antiklimax av rang.  När jag kom hem från jobbet fick jag en lång kram av Jonatan som bar mina djupa suckar. Sedan har jag skrivit slutprov i naturkunskap och blivit biten i baken av en uppspelt Otis  i trädgården. Med blåmärke och allt. Jag har  haft den här kvällen i sikte i några dagar. Jonatan hade köpt morötter och dipp. Och jag har längtat efter detta till fredagsmyset. Kanske orimligt mycket. Och så upptäckte jag ikväll att han missat köpa gräddfil, och det här med gräddfilen utlöste en sådan uppgivenhet hos mig. Ja jag blev så besviken att jag gick in hit till arbetsrummet och började gråta för att allt blivit så misslyckat. Ingen plats på utbildningen och ingen dipp till morötterna, då kan den här dagen bara gå och dö och uppstå till en ljusare morgondag!

Nu när gråten lagt sig lite så vet jag ju att jag mest av allt behövde gråta ut besvikelsen över att det inte blir som jag tänkt. Jag har varit så inställd på att detta är året då en förändring sker - när jag tar steget mot något nytt. Jag räknade inte med andra faktorer - som att det är många sökande till utbildningen och att trädgård blivit väldigt populärt. Jag vet inte vad jag ska gå vidare med bara. Jag vill fortfarande studera, men jag vill inte studera bara för att studera (okej, jo lite, men jag vill ju ändå att det ska mynna ut i något jag har glädje av) och det måste ju funka hyfsat med familjelivet.


Men. Nu är jag ledig. Trädgårdslandet är plågsamt tomt eftersom jag skulle fokusera på pumpor i år, men  de har kommit igång sent, så vi får se hur det går med dem. Kunde det bli lite värme igen så hade det garanterat hjälpt men jag behöver ju inte vattna i alla fall. Edvins sallad går det fint för och även tomatplantorna, och det får jag ändå vara nöjd med eftersom vårens fokus i mångt och mycket handlat om att klara av jobb, familj och naturkunskapsstudierna. Och på söndag ska jag hem till Sofia och hennes bebis Arthur - lite bebismys är precis vad jag behöver. Hoppas på förlossningsberättelse och kanske får jag byta en blöja också? Drömmen! 

Nu ska jag gå och blanda den där drinken - jag har ju semester!


Mer sommarvärme - tack!

Här vilar trädgårdsdrömmen


1 kommentar:

MonicaL sa...

Kram❤️🤗❤️

Livet tuffar vidare

 Sommaren passerade och hösten smyger närmre och närmre. Här kommer senaste rapporten! I torsdags förra veckan styrde jag kosan mot Göteborg...